Fotoverslag Sezoensrally VDZ Racing

033_VDZ_Rally_Sezoensrally_IR5D9098
Op zaterdag 21 Mei werd de Sezoensrally gereden door VDZ Racing met coureur Roel van der Zanden en navigatrice Ilse van de Sande. Er werd een keurige 3e plaats in de klasse R-GT en een 26e plaats algemeen behaald. Rallyaddict.nl was er met fotograaf Ivo Rijniersce aanwezig om de wedstrijd voor VDZ Racing vast te leggen.

In de Sezoensrally stonden de equipes 5 klassementsproeven te wachten die elk 3 maal werden verreden. De rally vond plaats onder zowat zomerse temperaturen , wat het niet minder zwaar maakte voor de equipe in de auto, waar de temperaturen opliepen tot zo’n 55-60 graden. Ook de auto zelf had het zwaar te verduren op de zgn. maaskiezel ondergrond in Bocholt en omgeving. Naarmate de wedstrijd vorderde, is de rijhoogte met enkele centimeters (!) aangepast en zijn er enkele banden kapot gegaan (wat niet geleid heeft tot lekke banden op de proeven).

Om zeker te zijn van de finish hebben Roel en Ilse gaandeweg de wedstrijd het tempo iets teruggeschroefd om zo niet voor onaangename verrassingen te komen staan die de deelname aan de thuisrally in gevaar zouden kunnen brengen. Het zegt wat dat betreft genoeg dat er 53 deelnemers aan de start stonden en 36 de finish haalden. De snelheid lag geweldig hoog op de klassementsproeven: de top van de rally reed dik boven de 100 km/u gemiddeld over de proeven. Nu is het aan de mannen van het serviceteam om de auto weer helemaal gereed te maken voor de ELE Rally, waar het team zijn beste beentje wil voorzetten en de strijd in de Nissan 350Z Challenge weer wordt hervat. Vooruitlopend hierop zal de Nissan aanstaande woensdag (25 mei) tijdens de ELE Perspresentatie ook wat rondjes rijden over legerbasis Oirschot (Strijpse Kampen).

Roel: “Wat een mooie wedstrijd is dit toch. Waanzinnig snelle en mooie proeven, waar voor Ilse en mij de proeven Steenberg en Gerdingen er echt uitsprongen. Ik heb er van genoten, hoe zwaar het in de auto ook was. Het is weer goed om een wedstrijd gereden te hebben met het oog op de ELE. De laatste was toch al weer 2 maanden geleden en je wil toch lekker voorbereid aan de start staan van zo’n belangrijke wedstrijd.”

Ilse: “Wat een ongelofelijk mooie wedstrijd was dit! Mooie uitdagende proeven met veel afwisseling. En wat was het gaaf om met hoge snelheden over de maaskiezel te razen. Ondanks dat we het wat rustiger aan gedaan hebben gaande de wedstrijd, hebben we toch een mooi resultaat neer weten te zetten en kunnen we terug kijken op een mooi weekend! Nu gaan we ons voorbereiden en richten op onze thuisrally, de ELE Rally.”

Comments

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.