Sterke seizoenstart voor VDZ Racing

026-ir5d2917
Roel van der Zanden en Paul Geerts zijn het seizoen sterk begonnen. Op een grotendeels zonovergoten Circuit Park Zandvoort wist het duo de winst te pakken in de groep 12C8, dus de Nissan 350Z’s, en een keurige 16e plaats algemeen.

Het was nog lang onzeker of er überhaupt gestart kon worden met de Nissan. De afgelopen winter is de gehele Nissan uit elkaar geweest en de monteurs van het team moesten gedurende de laatste dagen alle zeilen bijzetten om alles op tijd klaar te krijgen. Uiteindelijk was de auto technisch helemaal voor elkaar maar was er te weinig tijd om de nieuwe livery op de auto aan te brengen waardoor er in een maagdelijk blauwe Nissan 350Z werd gestart.

Roel begon de wedstrijd voorzichtig, het was behoorlijk nat op het circuit en de aanpassingen aan de Nissan van afgelopen winter hadden een behoorlijke invloed op wegligging van de auto.Op de eerste klassementsproef wist hij een 23ste plaats te noteren. Tijdens de tweede klassementsproef werd Roel al wat zekerder in de auto waardoor hij op wist te klimmen naar een 18e plaats algemeen.
“Het was wel weer even wennen na zo’n lange pauze. Er is veel veranderd aan de auto afgelopen winter maar die veranderingen zijn alleen maar positief. De wegligging van de Nissan is nu zoveel beter! We doen het nu nog voorzichtig aan maar het gevoel is goed,” aldus Roel tijdens de eerste servicebeurt. Tijdens de tweede boucle boekte Roel behoorlijk wat progressie en de tijden gereden op de klassementsproeven maken wel duidelijk dat “het gevoel” inderdaad steeds beter werd. Op de derde klassementsproef reed Roel een tijd 47 seconden sneller dan de eerste doorgang over diezelfde proef en de vierde klassementsproef werd 14 seconden sneller afgewerkt. Door deze snellere tijden klom het duo op naar de 16e plaats algemeen.

“Deze twee klassementsproeven gingen echt erg goed. Het was nog wel even spannend met een wat snellere deelnemer op het parcours maar uiteindelijk hebben we dat goed opgelost. De auto voelt goed en geeft zoveel meer vertrouwen,” vertelt Roel.
Ook de laatste boucle van twee klassementsproeven werd zonder problemen afgewerkt met een 13e en 14e tijd waardoor Roel en Paul hun eerste wedstrijd van 2014 als winnaars in het Nissan klassement en zestiende algemeen konden afsluiten.
“Dit is echt geweldig! Gisteravond was de auto pas klaar en we hebben de wedstrijd zonder problemen uit kunnen rijden. Dat we uiteindelijk als 16e zijn geëindigd en het Nissan klassement hebben weten te winnen is natuurlijk prachtig. Zeker voor de mannen van het serviceteam want zonder hen, en zonder de hulp van Mark en Mats van den Brand, was dit echt niet mogelijk geweest.
We hebben nog een aantal drukke weken voor de boeg waarin we onder andere de Nissan van de nieuwe livery gaan voorzien. Maar dit resultaat geeft echt veel vertrouwen voor de toekomst,” sluit Roel af.


Tekst: Persbericht VDZ Racing
Foto’s: Rallyaddict.nl (Ivo Rijniersce/René Kreeftenberg)

Comments

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.